Een rijpe huid vertoont rimpels, lijntjes, is minder stevig en elastisch en heeft vaak pigmentvlekjes.Vaak reageert een rijpere huid ook sneller gevoelig.

Als je ouder wordt vertragen allerlei lichaamsprocessen en degenereren weefsels doordat de doorbloeding verslechtert, en de celfunctie achter uit gaat. Zo nemen bijvoorbeeld de collagene -en elastische vezels in je huid steeds meer af en wordt je huid slap, dunner en krijg je meer rimpeltjes. Ouder worden doen we allemaal. Maar het verouderings proces treedt nog eens eerder in als je bijvoorbeeld ongezonde cosmetica gebruikt, een ongezond eet –en leefpatroon hebt, stress ervaart, rookt en vaak in de zon of onder de zonnebank ligt. Door gezonde cosmetica, gezonde voeding, lichamelijke en geestelijke ontspanning en je goed tegen UV te beschermen verhoog je de kans dat je mooi en gezond ouder wordt.

Huidverzorging

Een rijpere huid heeft een dagelijks milde, maar intensieve verzorging nodig. De zogenaamde anti-aging vitamines zoals, vit A, provitamine B5 en vitamine E en C, zijn sterke anti-oxidanten die het verouderingsproces vertragen en je huid gezond, sterk en strak houden. Omdat vaak het vet -en vochtgehalte van de huid af neemt moet deze aangevuld worden om de natuurlijke bescherming van je huid in stand te houden. Natuurlijke hoogwaardige oliën zoals jojoba, teunisbloem en sheabutter en hydraterende en huideigen stoffen zoals hyaluronzuur, melkzuur en ureum zijn daarom belangrijke ingrediënten in je dagelijkse verzorging.

Ontspanning & Balans

Ouder worden. Een proces dat soms moeilijk en confronterend is. Je spiegelbeeld en je lijf vertellen je soms dagelijks dat je niet meer bent wie je ooit geweest bent. Althans aan de buitenkant. Want je geest doet misschien nog alsof ie 20 is! De balans vinden tussen het innerlijke en het uiterlijke is misschien wel een van de grootste uitdagingen van het ouder worden. Regelmatig je lichaam en geest te ontspannen, kan zorgen voor meer balans. Je komt hierdoor meer in contact met je gevoel en je lijf, zodat je beter voelt wat je nodig hebt. Daarnaast geef je met rust en ontspanning jezelf de gelegenheid om te herstellen en weer op te laden en ben je minder vatbaar voor ziekten. Door vriendelijker naar jezelf te leren kijken kun je de veranderingen van het ouder worden beter accepteren.
Met mijn begeleiding, huidverbeterende behandelingen en mijn massages, zoals oosterse zone -en drukpunt massages, ondersteun ik je graag in dit proces en help ik je (huid) mooi en gezond ouder te worden.

Voeding

Gezonde voeding is altijd belangrijk om gezond, vitaal, fit en mooi te blijven. Maar juist bij het ouder worden is voeding des te belangrijker om je lichaam en je huid van binnen uit goed te verzorgen. Lees meer over voeding onder het ‘kopje’ voeding.

Vooruitzichten

Je huid krijg je mee vanaf je geboorte. De een is gezegend met een mooie en “makkelijke” huid, de ander is erfelijk belast met huidproblemen. De uitdaging blijft om je huid (dus eigenlijk jezelf) precies te geven wat het nodig heeft, zowel van buiten als van binnen uit. Kortom een anti-aging aanpak die werkt!