Groente
Gelukkig kun je tegenwoordig veel informatie vinden over gezonde voeding. Om gezonde voeding -en bouwstoffen, mineralen en vitamines binnen te krijgen is het belangrijk om veel variatie in je voeding aan te brengen. Eet zo puur mogelijk (biologisch en ongeraffineerd) en eet vooral niet té veel.

Doen!

  • Minimaal 1 koolhydraat gerecht (voorkeur havermout, quinoa, zilvervlies rijst, spelt, volkoren granen (let op overgevoeligheid))
  • Minimaal 1 gr eiwit/ kg lichaamsgewicht (evt biologisch vlees/vis, noten, eieren, peulvruchten, kwark)
  • Handje zaden en noten ongebrand (bijvb paranoten, walnoten, pompoenpitten, sesamzaad)
  • Verse kruiden en specerijen (bijvb knoflook, gember,kurkuma, kaneel)
  • Kokosolie om te bakken, olijfolie extra vierge ( bijvb in salades ed)
  • Drink dagelijks 1,5 liter water
  • Kruidenthee/ groene thee
  • Supplementen> Multivitamine, Vit C, Omega 3, Algenextract (astaxanthine)

Matig doen

  • zuivel, koffie ( tot 5 koppen) en granen met mate of helemaal niet bij overgevoeligheid (test gluten, lactose)
  • Rode wijn (goede kwaliteit)

Niet doen

  • Geraffineerde granen (zoals witte bloem)
  • Suiker
  • Transvetten (harde boter, frituur)
  • Koemelkproducten (liever vervangen door amandelmelk, rijstemelk ed)
  • Kunstmatige kleur,geur, zoet -en smaakstoffen, conserveringsmiddelen (e-nummers en aspartaam)