Graag help ik je jouw huid op een natuurlijke manier gezond en mooi te maken en je een sterke uitstraling te geven. Met mijn effectieve 4-staps aanpak, die zowel van buiten als van binnen uit werkt, laat ik je weer letterlijk én figuurlijk lekker in je vel voelen.

Jolanda van den Berg, Specialist in Natuurlijke Huidverbetering.

Mijn passie voor gezondheid, verzorging en begeleiding geven is in mijn loopbaan altijd de rode draad geweest. Als A-verpleegkundige heb ik dan ook met veel plezier in verschillende zorginstellingen gewerkt.Om gezondheid en zorg op een andere en meer persoonlijke manier vorm te kunnen geven, ben ik in 2002 de opleiding tot schoonheidsspecialiste gaan volgen. In 2004 opende ik mijn praktijk Chiral (Griekse benaming voor ‘handen’). In de afgelopen 10 jaar heb ik mij verder ontwikkelt in een natuurlijke en holistische benadering van huidverzorging en ben ik inmiddels Specialist in Natuurlijke Huidverbetering.

Huidverbetering is voor mij méér dan alleen uiterlijke verzorging. Je huid weerspiegelt immers ook je gezondheid en hoe je je voelt. Leefwijze,voeding en omgaan met stress zijn daarom belangrijke thema’s die ik in mijn begeleiding betrek.Want huidverbetering gaat hand in hand met innerlijke balans en een gezond lijf . Met een natuurlijke, 100% huidvriendelijke- en holistische aanpak help ik je het zelfgenezend vermogen van je lichaam te versterken en je een mooie huid en uitstraling (terug)te geven.

Mijn grootste kracht ligt in het afstemmen op wat iemand nodig heeft. Vaak hoor ik van mijn cliënten dat ik “gouden” handjes heb. Ik vind het heerlijk als cliënten onder mijn handen ontspannen en echt even tot zichzelf kunnen komen. Ik zet daar verschillende technieken voor in, maar ook mijn intuïtie. Ik voel letterlijk en figuurlijk wat er op dat moment extra aandacht vraagt. Mijn behandeling en begeleiding stem ik daar op af. Dat maakt dat elke behandeling anders is en iemand precies krijgt wat diegene op dat moment nodig heeft.

Ik ervaar veel voldoening in mijn werk. In mijn praktijk voel ik een vrijheid waarin ik volledig mezelf kan zijn. Mijn zorgtalent, kennis en ervaring stroomt hierdoor op een hele natuurlijke en authentieke manier. Zo blijf  ik zelf in balans en heb ik heel veel te geven. Vanuit die aandacht en betrokkenheid met mijn cliënten om gaan is heel fijn. En wat maakt het mij telkens opnieuw weer blij als een cliënt met een mooi verzorgde huid, opgeladen en ontspannen bij mij de praktijk uit stapt!

Mijn werkervaring.

Vanaf mijn 22e ben ik als A-verpleegkundige werkzaam geweest in verschillende zorginstellingen en particuliere kraamzorgcentra. Later ben ik als trainer/coach begeleiding gaan geven aan echtparen ter voorbereiding op de bevalling en organiseerde ik Shantala babymassage cursussen. Verder heb ik als gecertificeerd RelatieCoach begeleiding gegeven bij (liefdes)relatieproblemen (Het Relatie Atelier) en Teamcoaching verzorgd bij verschillende zorgcentra (Philadelphia, Bureau Kraamzorg Extra, Careyn)

Opleiding&Training.

A-verpleegkundige ( Florence Nightingale Inst.), Kraamzorg (NBBT+), TrainersOpleiding ‘Samen Bevallen’(Vereniging Samen Bevallen), TrainersOpleiding Shantala Baby Massage (Shantala Vereniging), Opleiding Schoonheidsspecialiste (Dangremond Den Haag), NLP(neuro-liguïstisch-programmeren)Opleiding Practioner ( Smarasiddhi), Relatiecoach/Trainer (Sonneveld Opleidingen, Klaske de Vries, Christian Panckhurst), Specialisaties in verschillende soorten massages: Klassieke Lichaamsmassage (Dangremond), Shantala Baby Massage (Shantala Vereniging), Indiase Hoofdmassage (Welness Instituut), Penseelmassage (Dangremond), Chinese Voetmassage, Hoofd/nek/schouder Massage (Balans&Reflectie). Trainingen: Specialisatie Acné (Dangremond), Dermatologie&Cosmetica (Dr Baumann International), Ingrediëntenleer Cosmetica (Dr Baumann International), Dermatologie&Behandeling (Dr Baumann International), Vitaal in de Overgang (Total Health), Gelaatsdiagnostiek (Total Health), Chinese Voedingsleer (Volksuniversiteit Den Haag. Jutta Koehler), Ontspannings –en ademhalings technieken (Vereniging Samen Bevallen), Effectieve Communicatie Dr Th. Gordon (NET), Hartcoherentie (Het LeerAtelier) en Meditatie (Merlijn, Rigpa, Jan Geurtz).Boekenstudie: Voeding&Gewrichten, Voeding&Voedingsupplementen (G. Schuitemaker), Eating for Beauty (D. Wolfe), De Hormoonfactor (R.Moorman), Een mooie&vitale huid (I. Lelieveld)